top of page

První koncert v ZUŠ Vitae

Aktualizováno: 13. 2. 2023

Leden, čas prozářit studené a mnohdy šedivé dny prvního měsíce nového roku.

A čím jiným se zahřát na duši než krásným kulturním zážitkem?


První koncert naší ZUŠky se nesl v příjemné, klidné a rodinné atmosféře. Přesně tak, jak jsme si ho při zakládání Základní umělecké školy Vitae vysnili. Příjemný prostor pro děti, které svým blízkým společně mohou ukázat, co se za první pololetí pod vedením svých milých lektorek a lektora v ZUŠce naučily. V bezpečném, klidném a podporujícím prostředí, bez tlaku na výkon a stresu, který mnohdy taková vystoupení přináší.



Avšak trochu nervozity za oponou také bylo. Všechna ale opadla, když se rozezněly první tóny vznešené skladby, kterou společně zahrály Šárka a Bára, lektorky naší ZUŠky. Na koncertu se na pódiu vystřídalo skoro na dvě desítky dětí a skladeb, které malí hudebníci a hudebnice představily sólově, ale i v duech se svými lektory. Zazněl klavír, flétna, příčná flétna i saxofon a první koncert tak nabídl poslech všech nástrojů, na které se v současné chvíli ve škole děti učí hrát.



Malé hudebnice a hudebníci mohli být se svým výkonem opravdu spokojení. Jejich skladby pohladily po duši a vysloužily si potlesk publika i velké ocenění od vyučujících.


I my jim za tento krásný zážitek děkujeme a už nyní se těšíme na další, tentokrát téměř letní, koncert.




Za ZUŠ Vitae,

Dominika

108 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page